Activiteiten

Bij de Martini Omroep staan de volgende activiteiten gepland:

2006

9-11 De Martini Omroep maakt opnamen van de jaarlijkse Martinilezing, dit keer onder de noemer "In Balans" met als gastspreker Erik van Praag.

3-11 TV-opnamen van de operette "Im weissen Rössl", opgevoerd door operettevereniging ADO in De Kimme in Zuidlaren.

11-8 Uitzendingen worden herhaald

Met ingang van 11 augustus 2006 gaat bij de Martini Omroep een lang gekoesterde wens in vervulling: de avonduitzendingen worden de volgende ochtend herhaald. De patiënten kunnen zo in de “stille uurtjes” (van 8.00 tot 10.30 ’s ochtends) in alle rust naar onze programma’s luisteren.

Dat is nu mogelijk geworden doordat we tegenwoordig gebruik maken van een eigen radiokanaal. Bovendien staat de techniek tegenwoordig voor niets: de computer, waarmee de kabelkrant op het interne TV-kanaal gezet wordt, zorgt voor het automatisch opnemen en weer op tijd afspelen van de programma’s.

We maken hiervoor gebruik van de gratis programma’s AudioGrabber, dat volledig geautomatiseerd kan opnemen, en WinAmp voor het weergeven van de uitzending.

Wanneer u ook onze geschiedenis-pagina bekeken heeft, dan valt misschien de datum 11 augustus op: dat is de datum, dat in 1973 begonnen werd met dagelijkse uitzendingen in het toenmalige R.K.Z.. Toeval? Ja, inderdaad…

11-3 Vanavond is één van onze medewerkers in de bloemetjes gezet. Deze maand is hij 20 jaar in dienst bij de Martini Omroep als presentator, reden genoeg om daar extra aandacht aan te besteden.

Hij is niet de eerste, en zeker niet de enige die al zo lang in dienst is bij de omroep, hetgeen wel een teken is, dat het "werken" bij de omroep de medewerkers doorgaans goed bevalt!

25-3 Vanavond maakt de Martini Omroep in cultuurcentrum d'Oosterpoort TV-opnames van het jaarconcert van Gruno's Postharmonie, voor het eerst gedirigeerd door Peter Kleine Schaars, met medewerking van pianist Cor Bakker.

13-2 (omstreeks 13.13 uur, maar ik ben niet bijgelovig) wil na onderhoudswerkzaamheden de computer van de kabelkrant niet meer "in de lucht" komen. Een reservekopie "even" terugzetten is ook niet mogelijk, die blijkt óók verdwenen... Als gevolg hiervan hebben we een paar dagen een oude kabelkrant moeten uitzenden, zonder actuele informatie. Inmiddels (17-2) is het ergste leed geleden en kunnen de patiënten weer actuele informatie op de kabelkrant lezen.

9-2 Vanavond komt mw. A.A.M. Acampo, het nieuwe lid van de Raad van Bestuur van het Martiniziekenhuis, op bezoek.

2-2 Niet direct een activiteit van onszelf, maar wel van veel anderen: vandaag om 20:11 uur heeft deze site de 1000e bezoeker mogen verwelkomen!

22-1 Vandaag treedt jazzpianist Frans Wieringa met zijn combo op in "De Twee Provinciën". De Martini Omroep maakt hier TV-opnames van, die binnenkort worden uitgezonden.

18-1 Vanavond is de Groninger folkgroep Ygdrassil in de studio. Natuurlijk praten we met hun over hun muziek en degenen door wie zij beïnvloed zijn en laten we hun muziek horen. Maar ook hopen we, dat ze live in de studio enkele nummers willen zingen!

2005

30-12 De Eindejaarsshow

Vandaag sluit de Martini Omroep het jaar af op haar eigen muzikale manier. Vanaf 14.00 uur zijn wij non stop te beluisteren met voornamelijk uw verzoekplaten/cd's. Onze uitzending duurt van 14.00 uur tot 22.30 uur met elk uur een "verse" presentator en een van onze techneuten. Wij hopen dat u veel luisterplezier heeft en wensen u voor het nieuwe jaar alle goeds.

22-12 Kerst in de studio. Dit programma wordt èn voor de radio èn voor de televisie uitgezonden!

Harry Benjamin vertelt ons hoe Kerstmis in andere landen werd en wordt gevierd. Dick van Dalen geeft een toelichting op enkele symbolen van de Kerst. Thalina Verbiest leest een winterverhaal voor en we hebben een kort Kersthoorspel. Met Frouke Wiegers hebben we een gesprekje over de zondagzang op Lokatie van Ketwich. Ook bellen we met Martje Neef, centrummanager catering en gastenservice. Misschien dat zij ons èn u het Kerstdiner wil verklappen. Verder brengt o.o.v. één van de beveiligingsbeambten ons een bezoekje tijdens zijn ronde door het ziekenhuis. Last but not least zal mr. G.A.M. Thiadens, arts, voorzitter van de Raad van Bestuur van ons ziekenhuis, in onze studio aanwezig zijn. Met hem hebben we een gesprek over de ontwikkelingen, die in het afgelopen jaar hebben plaatsgevonden en over de verwachtingen voor het komende jaar. Maar het grootste deel van de avond wordt ingenomen door traditionele Kerstliederen.

8-10 Taptoe Leeuwarden staat weer voor de deur! Dat betekent voor de medewerkers van de videogroep weer alle zeilen bijzetten om van een (hopelijk) fantastische show een leuke uitzending te maken.

15-9 15 september wordt gevierd, dat het hoogste punt van de nieuwbouw bereikt is. We gaan dit heugelijke feit live uitzenden.

3-9 Op 3 en 4 september wordt in Eelde het jaarlijkse bloemencorso gehouden. De Martini Omroep is, zoals elk jaar, weer van de partij om video-opnames te maken!

31-8 De afdeling Oncologie van het Martini Ziekenhuis heeft een prijs gewonnen. De Martini Omroep heeft van de uitreiking ervan video-opnames gemaakt.

1-7 In Warffum wordt ook dit jaar weer het internationaal folkloristisch dansfestival Op Roakeldais georganiseerd. Van deze 40e editie worden weer video-opnames gemaakt, die op een later tijdstip in het ziekenhuis worden uitgezonden.

23-4 De Martini Omroep maakt video-opnames van shantykoor Oosterstörm in wijkcentrum De Schakel in Oosterhoogebrug. Ter gelegenheid van hun 10-jarig bestaan wordt e.e.a. in de vorm van een soort musical gegoten.

7-4 De klus zit erop: de oude CD-kasten en -laatjes zijn vervangen door een tweetal splinternieuwe kasten. In twee dagen is de "ombouw" voltooid. In bijna twee uur tijd zijn de nieuwe kasten door de leverancier geïnstalleerd en ingedeeld. Daarna kwam de grote klus voor ons, als omroepmedewerkers: de CD's een juiste plek geven, zodat er niet teveel gebukt (of uitgerekt) hoeft te worden. En het resultaat mag er zijn:

Weer ruimte voor CD's beschikbaar. Alle CD's zitten nu in deze twee kasten, en de laatjes uit de presentatieruimte zijn verdwenen (hoera!).

6-4 Vandaag is begonnen met het vervangen van de oude kasten van de CD's. Van de huidige "grote" kast, die er an sich nog redelijk uit ziet, is het schuifsysteem dusdanig versleten, dat repareren geen zin meer heeft. Bovendien is hij in de loop der jaren veel te krap geworden, waardoor er allerlei oude archieflaatjes bijgeplaatst zijn, zelfs in de presentatieruimte, waardoor de toch al krappe ruimte nog beperkter werd.
Mede dankzij de schenking van het ziekenhuis t.g.v. het vijftigjarig bestaan vorig jaar, hebben we een kastensysteem voor de CD's kunnen aanschaffen, dat morgen geleverd wordt. Maar eerst: met man en macht ruimte creëren!

Het oude opbergsysteem, deels versleten en te krap. De kasten gaan naar Roemenië, waar ze alsnog nuttig gebruikt kunnen worden.

2-4 Opnamen in Cultuurcentrum d'Oosterpoort van het concert van Gruno's Postharmonie van het Jaarconcert.